Nieuws

Meer mensen hebben geconstateerd dat Outlook 2007 ineens gedeeltelijk in een andere taal is.  Het lijkt wel op Deens. Andere versies van Office hebben geen last van deze fout.  

De oorzaak is een update: KB4011086.

Als je dan KB4011086 verwijderd is gelijk alles weer in Nederlands. In Windows 10 kun je niet zomaar een update uitsluiten want dan komt de update dan weer vrolijk terug.

Ons advies is even te wachten. Op deze pagina gaan wij u op de hoogte houden en zodra mogelijk een oplossing bieden.

U kunt ondertussen Office/ Outlook gewoon blijven gebruiken.

OPLOSSING:

Een bug in een patch voor Windows 10 heeft ervoor gezorgd dat gebruikers van Outlook 2007 ineens worden gepresenteerd met een Zweedse versie van het mailprogramma.

 

De fout zit 'm in een onlangs uitgebrachte patch voor Windows 10 - KB4011086 - waarin juist een beveiligingsprobleem voor Outlook 2007 zou moeten worden opgelost.

De enige manier om Outlook 2007 weer in de gewenste taal te krijgen, is door de patch handmatig uit Windows 10 te verwijderen. Microsoft is op de hoogte van het probleem en zal later een nieuwe patch uitbrengen, waardoor de eerder genoemde beveiligingsproblemen in Outlook 2007 alsnog zullen worden opgelost.

Patch verwijderen

Windows 10-gebruikers verwijderen de patch als volgt. ga naar het Configuratiescherm, kies voor Programma's en onderdelen. Daar klik je aan de linkerzijde op Geïnstalleerde updates weergeven.

outlook-patch-1.jpg

Je ziet nu de complete lijst met de in Windows 10 geïnstalleerde update. In die lijst vind je de betreffende update met de naam KB4011086. Klik er met rechts op, en kies voor de menuoptie Verwijderen. Na het opnieuw opstarten van de computer is Outlook 2007 weer in het Nederlands.

De foute patch is alleen uitgerold naar pc's waarop Outlook 2007 is geïnstalleerd. Gebruik je Outlook 2010 of hoger of helemaal geen Outlook, dan is er niets aan de hand.