Nieuws

WPA2-beveiligingslek.jpg

Maandag 16 oktober 2017 maakten onderzoekers van de Universiteit Leuven bekend een ernstig beveilgingslek te hebben gevonden in WPA2, de technologie waarmee miljoenen WiFi-netwerken wereldwijd zijn beveiligd. Middels een zogenaamde ‘KRACK-aanval’ (Key Reinstallation Attack) is het de onderzoekers gelukt het verificatieproces te beïnvloeden en zo op het netwerk in te breken. Hackers kunnen op deze manier bijvoorbeeld precies zien wat u op internet doet, inloggegevens achterhalen of uw netwerk zelfs besmetten met malware. Om de aanval uit te kunnen voeren dienen de hackers zich ook fysiek in de buurt van het netwerk te bevinden.

Wat kunt u doen om uw WiFi-netwerk te beschermen?

Het goede nieuws is dat dit probleem vrij eenvoudig is op te lossen. Om uw WiFi-netwerk te beschermen tegen een KRACK-aanval is het belangrijk dat u uw WiFi-apparatuur voorziet van de laatste updates. Denk dus niet alleen aan uw router of access point, maar ook aan smartphones, tablets en laptops. Daarnaast kunt u het risico verkleinen door alleen https-websites te bezoeken (te herkennen aan het slotje in de adresbalk) en een VPN-applicatie te gebruiken.

Oplossing per fabrikant

Inmiddels hebben de meeste netwerkfabrikanten een beveiligingspatch ontwikkeld waarmee het WPA2-lek gedicht kan worden. In de onderstaande lijst vindt u een overzicht van de fabrikanten. Klik op de naam van de fabrikant om het statement en de bijbehorende oplossing bekijken.

Meer informatie

Heeft u een netwerkproduct bij ons aangeschaft en wilt u weten hoe u uw netwerk het beste kunt beveiligen tegen een KRACK-aanval, neem dan contact met ons op.

Nieuwsbrief