Nieuws

HP probeert alternatieve inkt te blokkeren

HP wil al jaren dat je inkt van derden niet meer kunt gebruiken. Al een aantal maanden wordt dit geblokkeerd. HP wil het lieftst dat je een abonnement neemt.

Zelfs als je alleen wilt scannen (en dus geen inkt gebruikt) mag er geen inktpatroon van een andere partij in de printer zitten of een HP patroon die leeg is.

Als je leest wat een topman van HP verklaart, ga je je afvragen of je het argument serieus moet nemen. 

Volgens de HP-topman kunnen er virussen worden verspreid via de chips op inkt-cartridges van derden.

Die virussen besmetten dan de printer, die op zijn beurt het netwerk aanvalt en dan aangesloten computers besmet. Klinkt eng, maar het bewijs voor zo'n hack is eigenlijk niet te vinden.

Meerdere experts geven aan dat zij nog nooit van zo'n virus hebben gehoord en bovendien betwijfelen dat de printers van HP zo'n hack zouden toestaan.

En als die hack er al is, dan heeft HP voldoende tijd gehad om er iets aan te doen.

In het assortiment van HP zitten nu in ieder geval weer printers die imitatie inktpatronen accepteren.

HP heeft in haar voorwaarden staan, dat het bedrijf altijd een update kan uitvoeren (als hier aanleiding voor is) om deze inktpatronen alsnog te blokkeren. 

Bij JanZijlstra.nl leggen wij daarom klanten de consequenties van deze voorwaarde uit en adviseren een ander merk printer aan te schaffen.

Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op: contact opnemen.

JanZijlstra.nl gaat in een hogere versnelling

Maandag gaan wij onze Dedicated Servers (DS) vervangen door een nieuwe DS.

De nieuwe DS werkt met een veel snellere processor; hiermee schroevn wij de snelheid flink ophoog.

Hiermee worden alle taken op de server, waaronder het laden van websites, nog sneller uitgevoerd.

Dit betekent dat alles (mail en website even kort niet beschikbaar is.

Een reden te meer om ook uw domein te registreren bij JanZijlstra.nl!

 

22:00 uur UPDATE: alles werkt weer zoals u van ons gewend bent

21:00 uur UPDATE: mail versturen is weer mogelijk. Binnenkomende mail wordt nog aan gewerkt.

13:00 uur UPDATE: de verhuizing is inmiddels afgerond. Het kan zijn dat je op dit moment geen mail kan versturen. Hier wordt aan gewerkt, geen instellingen veranderen a.u.b.

 

 

Dedicated Servers krijgen een upgrade

Onze Dedicated Servers krijgen een upgrade. Het huidige besturingssysteem wordt vernieuwd en daarnaast wordt PHP 8(.1) toegevoegd.

Hierdoor kunt je de website laten draaien op een veiligere en snellere versie van PHP.

 

De upgrade zal uiterlijk 25 januari 2023 plaatsvinden. Alle domeinen worden op de achtergrond omgezet en hier merk je niets van.

Heb je een website? In dat geval blijft de huidige PHP versie zo staan met de versie waar de website nu ook op draait.

Met de PHP-selector in de DirectAdmin kun je de PHP versie aanpassen.

 

 

Let op!!

Als je bijvoorbeeld Wordpress of een ander CMS-systeem gebruikt, zorg er wel voor dat Wordpress of het andere CMS-systeem wel overweg kan met PHP 8. Bijvoorbeeld door plugins te updaten naar de laatste versie als dat nog niet is gedaan bij omschakeling.

Kom je er niet uit? Neem contact met ons op en wij zorgen ervoor dat alles wordt voorzien van de laatste updates en goed wordt ingesteld.

 

Prijsverhoging domeinen en webhosting per 1 april 2023

Ons hostingbedrijf geeft aan dat de kosten in 2022 opnieuw flink zijn gestegen en ze verwachten helaas dat ze blijven stijgen vanwege de gestegen kosten in onze branche en aanhoudende inflatie.

Zo is bijvoorbeeld de prijs van stroom in de datacentra (de grootste kostenpost) met meer dan 110% (bron: CBS) gestegen en zijn ook de prijzen van hardware en software flink gestegen. De verwachting is dat deze kosten verder zullen stijgen de komende periode. 

Dit betekent dat zij genoodzaakt zijn om deze kosten vanaf 1-04-2023 te verhogen met 25% voor alle domeinnamen en hostingpakketten.

Omdat JanZijlstra.nl  werkt met een eigen Dedicated Server vallen de verhogingen gunstiger uit voor u als klant. Voor hostingpakketen kunnen wij hierdoor de prijsverhoging iets beperken.

De verhogingen zijn hierdoor:

- domeinen 25%

- hostingpakketten 20%.

Mocht u vragen hebben over deze prijsverhoging, neemt u dan contact met ons op via het contactformulier, e-mail of WhatsApp.

Gepland onderhoud 2 en 3 november

Vanaf woensdag 2 november 2022 22:00 uur tot donderdag 3 november 2022 03:00 uur vindt er noodzakelijk onderhoud plaats aan onze servers. Het kan zijn dat de bereikbaarheid van een aantal diensten, waaronder mail en websites minder is. De uitval proberen wij zoveel mogelijk te beoperken.

Excuses voor het ongemak.

 

JanZijlstra.nl

Nieuwsbrief