Nieuws

Gepland onderhoud 2 en 3 november

Vanaf woensdag 2 november 2022 22:00 uur tot donderdag 3 november 2022 03:00 uur vindt er noodzakelijk onderhoud plaats aan onze servers. Het kan zijn dat de bereikbaarheid van een aantal diensten, waaronder mail en websites minder is. De uitval proberen wij zoveel mogelijk te beoperken.

Excuses voor het ongemak.

 

JanZijlstra.nl

Phishing mails actief voor verlopen domein

De afgelagen zijn er mails actief die onterecht melden dat je domein is verlopen. Trap er niet in. Dit zijn zogenaamde phishingmails en leiden je naar een onveiligd website.

phishing

Ons advies, deze mail direct weggooien en geen links aanklikken. 
Heb je twijfel, neem dan contact met ons op.

Back-up Online krijgt een update

De Back-up Online heeft de laatste weken last van storingen en werkt hierdoor niet goed.

De leverancier gaat daarom een update doorvoeren waarmee het probleem moet zijn opgelost.

Naar verwachting is dit deze afgerond. Daarna moet de software op bij u worden bijgewerkt.

Wij nemen hiervoor contact met u op.

Draagbare apparaten in 2024 verplicht opladen met usb-C-kabel

In 2024 moeten alle mobiele telefoons, tablets, camera's, oordopjes en andere draagbare apparaten opgeladen kunnen worden met één type kabeltje, de usb-C-aansluiting. Dat hebben de Europese Commissie, het Europees Parlement en de afzonderlijke lidstaten vandaag afgesproken.

De Europese Commissie wil al jarenlang deze afspraak, omdat de grote variatie aan opladers er nu toe leidt dat er veel meer plastic gebruikt wordt dan nodig. Ook maken gebruikers onnodig veel kosten gejaagd.

Usb-C is het type aansluiting dat nu al gebruikt wordt door veel nieuwe mobiele telefoons die draaien op het besturingssysteem Android. In 2018 gebruikte ongeveer 29 procent van de in Europa nieuw verkochte telefoons dit systeem, zo meldt de Europese Commissie op basis van eigen onderzoek.

Ongeveer de helft van de toen verkochte telefoons moest worden opgeladen via het oudere micro-usb-systeem. En 21 procent van de verkochte telefoons waren iPhones, die worden opgeladen met de Lightning-kabels die alleen door Apple geleverd worden. Die laatste twee systemen mogen in 2024 dus niet meer door fabrikanten worden gebruikt.

Op onderstaande afbeelding een usb-C-kabel.

usb-c-naar-usb-c-kabel

 

Chrome webbrowser is gevoelig voor hackers: update nodig

Wat is er gebeurd?
Google heeft in een officiële blogpost bevestigd dat er in Chrome-browsers een nieuw Zero-Day-beveiligingslek (CVE-2022-0609) is gevonden waar hackers misbruik van maken.

Op de Blogsite van Google
 (artikel in het Engels) vind je meer informatie over de kwetsbaarheden.

Wat moet je doen?
Google heeft de nieuwste Chrome-update (versie 98.0.4758.102) uitgebracht. Deze wordt de komende dagen/weken uitgerold.

De update kun je ook handmatig uitvoeren. Ga naar het Chrome-menu > "Over Google Chrome om te controleren of je browser is geüpdatet. Er wordt een nieuw tabblad geopend dat het updateproces start of meedeelt dat je al de nieuwste versie van Chrome hebt (98.0.4758.102 of hoger). Zero-Day-aanvallen zijn de gevaarlijkste vormen van beveiligingsexploits.

Chrome-versie.png

Nieuwsbrief