Nieuws

JanZijlstra.nl gaat in een hogere versnelling

Maandag gaan wij onze Dedicated Servers (DS) vervangen door een nieuwe DS.

De nieuwe DS werkt met een veel snellere processor; hiermee schroevn wij de snelheid flink ophoog.

Hiermee worden alle taken op de server, waaronder het laden van websites, nog sneller uitgevoerd.

Dit betekent dat alles (mail en website even kort niet beschikbaar is.

Een reden te meer om ook uw domein te registreren bij JanZijlstra.nl!

 

22:00 uur UPDATE: alles werkt weer zoals u van ons gewend bent

21:00 uur UPDATE: mail versturen is weer mogelijk. Binnenkomende mail wordt nog aan gewerkt.

13:00 uur UPDATE: de verhuizing is inmiddels afgerond. Het kan zijn dat je op dit moment geen mail kan versturen. Hier wordt aan gewerkt, geen instellingen veranderen a.u.b.

 

 

Prijsverhoging domeinen en webhosting per 1 april 2023

Ons hostingbedrijf geeft aan dat de kosten in 2022 opnieuw flink zijn gestegen en ze verwachten helaas dat ze blijven stijgen vanwege de gestegen kosten in onze branche en aanhoudende inflatie.

Zo is bijvoorbeeld de prijs van stroom in de datacentra (de grootste kostenpost) met meer dan 110% (bron: CBS) gestegen en zijn ook de prijzen van hardware en software flink gestegen. De verwachting is dat deze kosten verder zullen stijgen de komende periode. 

Dit betekent dat zij genoodzaakt zijn om deze kosten vanaf 1-04-2023 te verhogen met 25% voor alle domeinnamen en hostingpakketten.

Omdat JanZijlstra.nl  werkt met een eigen Dedicated Server vallen de verhogingen gunstiger uit voor u als klant. Voor hostingpakketen kunnen wij hierdoor de prijsverhoging iets beperken.

De verhogingen zijn hierdoor:

- domeinen 25%

- hostingpakketten 20%.

Mocht u vragen hebben over deze prijsverhoging, neemt u dan contact met ons op via het contactformulier, e-mail of WhatsApp.

Gepland onderhoud 2 en 3 november

Vanaf woensdag 2 november 2022 22:00 uur tot donderdag 3 november 2022 03:00 uur vindt er noodzakelijk onderhoud plaats aan onze servers. Het kan zijn dat de bereikbaarheid van een aantal diensten, waaronder mail en websites minder is. De uitval proberen wij zoveel mogelijk te beoperken.

Excuses voor het ongemak.

 

JanZijlstra.nl

Dedicated Servers krijgen een upgrade

Onze Dedicated Servers krijgen een upgrade. Het huidige besturingssysteem wordt vernieuwd en daarnaast wordt PHP 8(.1) toegevoegd.

Hierdoor kunt je de website laten draaien op een veiligere en snellere versie van PHP.

 

De upgrade zal uiterlijk 25 januari 2023 plaatsvinden. Alle domeinen worden op de achtergrond omgezet en hier merk je niets van.

Heb je een website? In dat geval blijft de huidige PHP versie zo staan met de versie waar de website nu ook op draait.

Met de PHP-selector in de DirectAdmin kun je de PHP versie aanpassen.

 

 

Let op!!

Als je bijvoorbeeld Wordpress of een ander CMS-systeem gebruikt, zorg er wel voor dat Wordpress of het andere CMS-systeem wel overweg kan met PHP 8. Bijvoorbeeld door plugins te updaten naar de laatste versie als dat nog niet is gedaan bij omschakeling.

Kom je er niet uit? Neem contact met ons op en wij zorgen ervoor dat alles wordt voorzien van de laatste updates en goed wordt ingesteld.

 

Phishing mails actief voor verlopen domein

De afgelagen zijn er mails actief die onterecht melden dat je domein is verlopen. Trap er niet in. Dit zijn zogenaamde phishingmails en leiden je naar een onveiligd website.

phishing

Ons advies, deze mail direct weggooien en geen links aanklikken. 
Heb je twijfel, neem dan contact met ons op.

Nieuwsbrief